Projectnaam Lineage Rotterdam Cool Port I
Opdrachtgever Sprangers Bouwbedrijf
Plaats Rotterdam
Oppervlakte 36.000 m2
Jaar 2017Kloosterboer is een financieel sterk en onafhankelijk familiebedrijf, met haar oorsprong in 1925. Ruim 4.300.000 m3 aan koel- en vriescapaciteit maakt Kloosterboer toonaangevend in de logistieke dienstverlening voor temperatuur gecontroleerde voedselproducten (o.a. vis, vlees, fruit, vruchtensappen- en concentraten, zuivel en aardappelproducten) in West-Europa. Het bedrijf is gespecialiseerd in opslag, stuwadoren, logistiek, douaneafhandeling en logistieke IT-oplossingen.

Bij Kloosterboer werken zo’n zevenhonderdvijftig medewerkers. Naast diverse locaties in Nederland beschikt het bedrijf over een uitgebreid internationaal netwerk met vestigingen in onder meer Duitsland, Frankrijk, Zweden, Noorwegen, de Verenigde Staten, Canada en Zuid Afrika.

Kloosterboer Coolport is de naam voor het nieuwste distributiecentrum in de Waal-Eemhaven in Rotterdam. Het nieuwe distributiecentrum, gespecialiseerd in de op- en overslag van koel- en vrieslading in reefer containers, biedt plaats aan 40.000 temperatuur gecontroleerde palletplaatsen. Ook is er een enorme verdiepingsvloer gebouwd waar fruit gesorteerd en om- en verpakt wordt. Hierdoor biedt Kloosterboer alle diensten aan onder 1 dak: het one-stop-shop principe. Het gebouw is ontworpen naar de standaard van BREEAM-outstanding (BREEAM-NL 2014).

Naast de duurzaamheid van het pand, maakt de locatie ook onderdeel uit van de duurzaamheidsgedachte. Door de locatie op een tri-modaal knooppunt kan optimaal gebruik gemaakt worden van de binnenvaart, trein of de snelweg. Hierdoor kunnen klanten besparen op hun transportkosten.