Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn maakt deze website gebruik van cookies Cookie verklaring Privacy verklaring
Projectnaam Avans Hogeschool
Opdrachtgever Kuijpers Installaties
Plaats Tilburg
Oppervlakte 11.275 m2
Jaar 2007



Er is in dit gebouw veel aandacht besteed aan duurzaamheid. Duurzaam bouwen was een belangrijk onderdeel van het Programma van Eisen. Dit heeft een vertaalslag gevonden in bijvoorbeeld energie-maatregelen zoals betonkernactivering en warmte- opslag in de bodem. Alle genomen maatregelen zijn ook economisch interessant en vormen investeringen die zich na een acceptabele periode terugverdienen. De eerste verdieping fungeert als het hoofdniveau van het gebouw. Op die manier wordt een optimale samenhang tussen de drie verdiepingen bereikt.
Op het hoofdniveau bevinden zich het restaurant, het grand café met een groot balkon aan de westgevel, een groot auditorium, een reprocentrum, informatiebalie, lockers en een hoge expositieruimte. Op de begane grond bevinden zich het entreegebied, instructie- ruimten en werkplaatsen. Verdeeld over begane grond en eerste verdieping is het Leer- en Innovatiecentrum gesitueerd. Dit gebied, waar studenten zelfstandig studeren of in groepen aan projecten werken in een mediatheek-omgeving, bezet de prominente zuidwesthoek van het gebouw, op de hoek Cobbenhagenlaan-Academielaan. De tweede verdieping bevat kantoren voor docenten en medewerkers en werkruimten voor studenten, afgewisseld door kleine houten patio’s. De studentensoos is verscholen in de parkeerlaag ondergebracht.