Deze week is de nieuwbouw van IKC Woensdrecht opgeleverd. Dit project is gerealiseerd in bouwteam in samenwerking met Winters Bouw & Ontwikkeling en Van Delft.

Wij hebben voor dit gebouw, met een oppervlakte van ca. 2600m2 de volledige E-installatie mogen ontwerpen en realiseren. Onderdeel van de installatie zijn armaturen met daglichtregelingen, noodverlichting, beveiligingsinstallaties, video intercom, lestijden signalering en data installatie. Ook is er een PV-installatie geplaatst met een accupakket om opgewekte energie in te kunnen opslaan.

Ontwerp in eigen beheer
Bijzonder aan dit project is dat het installatieontwerp volledig in eigen beheer is gemaakt. Zo hebben wij een adviserende rol gehad over de indeling en posities van installaties en dit helemaal naar wens van de opdrachtgever kunnen ontwerpen.

Projectleider Carlo Bekkers vertelt: “Dit project is volledig BIM geëngineerd. Hierdoor hebben wij alle hiaten en knelpunten tussen de verschillende installaties al helemaal uitgefilterd voor het bouwproces”.

Korte bouwtijd

“We hebben binnen dit project relatief gezien een zeer korte bouwtijd gehad”, vertelt Carlo Bekkers. Een project van deze omvang heeft normaal ongeveer een doorlooptijd van een jaar. Nu zijn we begin januari begonnen en in mei al zo goed als gereed. “Het is een hele prestatie om dit alles in zo’n korte tijd voor elkaar te krijgen. Dit heeft ook te maken met goede voorbereiding. Vooraf hebben we alles in BIM uitgewerkt en dus hebben we alle knelpunten er al uit kunnen halen. Goede voorbereiding is dan het halve werk”.

Over dit project

Opdrachtgever: Stichting Maatschappelijk Vastgoed
Gebruiker: LPS Fortuna
Bouwteam: Winters Bouw & Ontwikkeling, Van Delft (W-installaties) en TES Groep (E-installaties)

Foto sleuteloverdracht v.l.n.r. Donald van der Veen (Stichting Maatschappelijk Vastgoed), Arend de Boer (Winters Bouw & Ontwikkeling), Stéphane Cépèro (Lowys Porquinstichting), Lars van der Beek (Wethouder Gemeente Woensdrecht).